معماری

ویزای شینگن

ویزای شینگن
ویزای شینگن

نحوه اخذ ویزای شینگن

ویزای شینگن مخصوص کسانی است که قصد دارند به کشورهای محدوده شنگن وارد شوند.
البته ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و همچنین ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شینگن ندارند و می توانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.

یک ویزای شینگن دارای دو تاریخ مشخص است، یکی تاریخ اعتبار ویزا و دیگری تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روزه است. اگر تاریخ اعتبار ویزای شما گذشته باشد حتی اگر تعداد روزهای مجاز ویزای شما هنوز باقی مانده باشد، ویزای شینگن شما باطل تلقی می گردد. همچنین تعداد دفعات ورود شما به محدوده شنگن در ویزای شما توسط یک کد مشخص می شود این کد می تواند ۲،۱ یا ارقام بالاتر و یا نامحدود باشد. کد ۱ به معنی یکبار ورود (سینگل) است و یعنی اینکه پس از یکبار ورود و خروجتان از شنگن، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. کد۲ و ارقام بالاتر به معنی آن است که به دفعاتی که در ویزا مشخص شده می توانید به شینگن وارد شوید و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. کد نامحدود (مالتی پل) به معنی ورود نامحدود به محدوده شنگن است و شما می توانید در مدت اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز درون ویزایتان به شنگن وارد و خارج شوید. انواع ویزای شینگن هم مهم است.

داشتن ویزای شینگن لزوما به معنی تضمین ورود به محدوده شینگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شینگن خود را از یونان گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شینگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شینگن اخراج کنند. مسافر ورودی به شنیگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.

توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شینگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنیگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شینگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شینگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شینگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شینگن دریافت کنید.

برای اخذ ویزای شینگن راههای مختلفی وجود دارد. ساده ترین راه اقدام از طریق تور مسافرتی و اخذ ویزای نوع C می باشد که البته باید برای اخذ آن پرینت حساب بانکی، پرینت آخرین فیش حقوقی، چک بانکی در وجه آژانس و یا سند ملکی به نام خودتان را از قبل آماده کنید تا ضمانت برگشتتان از سفر باشد. راههای دیگر، دریافت دعوت نامه رسمی جهت بازدید از فامیل، دریافت دعوت نامه از یک شرکت معتبر مبنی بر حضور در یک نمایشگاه بین المللی و … می باشند.
به تازگی خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس گزارش داده است که کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه سفر به دیگر کشورهای دنیا (با اجازه سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرارگرفته است.

بر طبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک و آمریکا با اجازه سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه سفر به ۱۲۹ کشور جهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین کشورهای عراق، سومالی، اتیوپی، کامبوج، برمه، پاکستان و… در فهرست بالای ایران قرار دارند و کشور جنگ زده افغانستان در قعر جدول پس از ایران جای دارد.

انواع ویزای شینگن

انواع ویزای شینگن
انواع ویزای شینگن

ویزای شینگن دارای چهار نوع مختلف است که در خود ویزا از طریق چهار حرف الفبای انگلیسی (A B C D) مشخص شده است.

ویزای (A). ویزای ترانزیت: مسافر حق خارج شدن از فرودگاه را ندارد و فقط میتواند در یکی از فرودگاههای شینگن هواپیمای خود را عوض کرده و به کشوری خارج از شینگن برود.

ویزای (B). ویزای عبور: مسافر فقط حق دارد از فرودگاه خارج شده و از شینگن بعنوان منطقه عبوری استفاده کرده تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگر غیر شینگن برساند. مسافر حق توقف غیر ضروری در شینگن را ندارد.

ویزای (C). ویزای بازدید: اکثر ایرانیان با این نوع ویزا وارد شینگن میشوند. میتواند حداکثر دارای ۹۰ روز “اعتبار” و حداکثر ۹۰ روز “روزهای مجاز” باشد.

ویزای (D). ویزای بلند مدت: معمولا برای اشخاصی مانند تجار و مانند آن صادرمیشود که به دلایل ویژه مثلا بازرگانی مجبورند در طی سال بارها به شینگن وارد و از آن خارج شوند. “مدت اعتبار” میتواند تا یک سال باشد، اما حداکثر “روزهای مجاز” آن همان ۹۰ روز است.

مراحل اخذ ویزای شینگن

اخذ وقت سفارت و مصاحبه

اخذ ویزای شینگن
اخذ ویزای شینگن

بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای اخذ ویزای شینگن و 2 ماه قبل سفر برای تعیین وقت سفارت اقدام نمایید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و … با صلاحدید سفارت، وقت فوری هم داده می‌شود. بعد از تعیین وقت سفارت، مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می‎شود. سوال‎های مصاحبه سفارت معمولا سوال‎هایی کلی در مورد خود شخص و دلایل سفر وی خواهد بود. عکس و اثر ده انگشت مسافر هم در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستم VIS گرفته می‎شود.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ وقت سفارت

  • اسکن پاسپورت
  • شماره تماس مسافر

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن

مدارکی که باید در روز مصاحبه همراه داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • فرم تکمیل‌شده درخواست ویزای شینگن

اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید.

توجه: هرچند که این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای همه‎شان ویزای شینگن محسوب می‌شود، اما فرم درخواست برای هر کشوری متفاوت است، بنابراین مثلا برای درخواست ویزای آلمان نباید به سفارت فرانسه مراجعه کرد.

  • شناسنامه ایرانی (همراه با ترجمه‌ی رسمی شناسنامه با فتوکپی از تمام صفحات)
  • گذرنامه (اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بعد از تاریخ درخواست ویزا باشد) همراه با کپی گذرنامه (تنها از صفحات یک تا پنج و همین‌طور صفحاتی که در آن‌ها مهر ویزا خورده)
  • سه قطعه عکس رنگی (زمینه سفید، تمام رخ، جدید که کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس هم‌خوانی داشته باشد، در ابعاد 6 در 4)

توجه: در صورتی که عکس همراهان در گذرنامه‌ی متقاضی باشد، باید برای همراهان نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر بگیرید.

  • اسناد رسمی شغلی و منابع مالی (گواهی اشتغال به کار که روی سربرگ رسمی محل کار، با امضای مدیرعامل و ذکر سمت شغلی، حقوق ماهانه و مدت زمان اشتغال به کار باشد.)

لازم است که این مدارک به همراه ترجمه‌شان به سفارت ارائه شوند.

  • پرینت حساب بانکی (گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک مهر شده باشد)
  • در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه آخر قبل درخواست ویزا
  • در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواست کننده، اصل و ترجمه‌ سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
  • بیمه مسافرتی (فردی یا جمعی)

برای کل مدت زمان سفر که باید حداقل هزینه 30 هزار یورو برای هر مسافر که هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. (شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور مقصد داشته باشد، در ضمن شخص دعوت‌کننده در کشور مقصد هم می‌تواند بیمه‌ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.)

  • دعوتنامه یا برگه تائیدیه رزرواسیون هتل (در صورت نداشتن دعوتنامه)

توجه: مدارک مورد نیاز ویزای شینگن ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و کشور صادرکننده ویزا متفاوت باشد که در این صورت بهتر است به بخش ویزای توریستی مربوط به همان کشور مراجعه کنید.

توجه: مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولاً دارالترجمه‌ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.

توجه: مدارک مورد نیاز برای همه کشورهای عضو شینگن مشابه هم است و تنها اندکی در جزئیات متفاوت است.

تلفن های تماس   02126404829  – 02126404825

3 دیدگاه

  1. ممنون از توضیحات. چطور باید وقت سفارت گرفت

  2. درخواست وقت ملاقات

  3. سلام
    میخواستم ویزای شینگن از ایتابیا بگیرم
    سابقه ی بیمه 13 سال .
    گواهی اشتغال به کار و
    پرینته حساب دارم
    چطور میتونم شینگن بگیرم
    09123590841

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *